imprezy okolicznościowe

Mając na uwadze Państwa komfort i dobre samopoczucie „Uczta w Beskidach” chętnie wyręczy Państwa w obowiązkach Gospodarza i w Waszym imieniu zorganizuje dla Państwa bliskich, przyjaciół i znajomych różnego rodzaju przyjęcia okolicznościowe.

„Uczta w Beskidach” zaprasza do wspólnego świętowania z okazji Państwa imienin, urodzin, zaręczyn, rocznic ślubu, jubileuszów i innych Drogich Państwa Sercu uroczystości.

Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom dostosujemy się do Waszych życzeń i indywidualnych potrzeb, aby przyjęcie przebiegało w jak najmilszej atmosferze.

Na ten wyjątkowy dzień proponujemy Państwu następujące menu:

 

 

MENU OKOLICZNOŚCIOWE

Menu zawiera

Toast winem musującym

II ciepłe dania do wyboru

Zimna płyta

Cztery rodzaje ciast

Ciasteczka deserowe

Świeże owoce

Napoje bez ograniczeń: Kawa, herbata, soki owocowe, napoje gazowane, woda mineralna

Dekoracja stołów - świeże kwiaty

 

Propozycja I

Zupa

  • Krem brokułowy z prażonymi migdałami

 

Danie główne /  serwowane (do wyboru)

  •  Rolada śląska w sosie pieczeniowym, ziemniaki z wody i tradycyjną modrą kapustą
  •  Karkówka pieczona w miodzie podana kluskami śląskimi i młodą kapustą zasmażaną
  • Kieszonka nadziewana papryką z dodatkiem sera mozzarella w cieście, ziemniakami opiekanymi, surówką z białej kapusty
  • Sakiewka drobiowa nadziewana serem i boczkiem podana z talarkami ziemniaczanymi i świeżymi warzywami z vinegrette
  • Szaszłyk w trzech smakach z warzywami, ryżem, z sosem czosnkowym
  • Sandacz z ziemniakami purre i bukietem warzyw w sosie serowym  

 

Zimna płyta

  • Półmisek wędlin i mięs pieczonych
  • Roladki z musem koperkowym
  • Melon owijany szynką parmeńską
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Tymbaliki drobiowe
  • Pasztet domowy z nutą żurawiny
  • Pikle, marynaty
  • Śledź w śmietanie oraz w oleju
  • Sałatka z tortellini
  • Pieczywo

Napoje bez ograniczeń: Kawa, herbata, soki owocowe, napoje gazowane, woda mineralna 

 

Propozycja II

Zupa

  • Krem borowikowy z groszkiem ptysiowym

 

Dania główne podane na półmiskach

  • Rolada Śląska
  • Schab faszerowany grzybami
  • Filet z kurczaka z pomidorem zapiekany oscypkiem
  • Dramstiki faszerowane mięsem
  • Kieszonka drobiowa faszerowana papryką serem
  • Tradycyjny schabowy
  • Pieczona karkówka

 

Dodatki do dania głównego

  • Sos-pieczeniowy
  • Kluski śląskie
  • Ziemniaki z wody
  • Modra kapusta na ciepło
  • Surówka z marchwi
  • Mizeria
  • Surówka z białej kapusty

 

Zimna płyta

  • Półmisek wędlin i mięs pieczonych
  • Sery różnogatunkowe
  • Roladki z musem koperkowym
  • Melon owijany szynką parmeńską
  • Jajka w sosie tatarskim
  • Tymbaliki drobiowe
  • Pasztet domowy z nutą żurawiny
  • Mozzarella z pomidorem
  • Pikle, marynaty
  • Śledź w śmietanie oraz w oleju
  • Sałatka z tortellini
  • Pieczywo, masło

 

I ciepła kolacja

  • Kieszonki nadziewane szparagami owinięte szynką parmeńską, talarki ziemniaczane z rozmarynem, sałatka wiosenna

 

II ciepła kolacja

  • Barszcz z pasztecikiem z ciasta francuskiego

 

Napoje bez ograniczeń: Kawa, herbata, soki owocowe, napoje gazowane, woda mineralna

 










Uczta na Facebooku